Sykling i 2019 sesongen

Det er ganske lenge siden jeg har oppdatert noe her. Og som alle som tidligere har vært innom her vet så har jeg en stor forkjærlighet for landeveis sykling og følge med den på tv og internett.

Norge har jeg etter hvert blitt et godt respektert sykkelland, selv om vi kun har ganske få store sykkelstjerner. Vi får til stadighet flere og profesjonelle ryttere, men vi er fortsatt et veldig lite land opp mot de store. Og i øyeblikket har vi vel kun to stykker som kan tilkjennes superstjerner, men det er flere som «banker på den døren» av de totalt 14 proffene vi har på de øverste nivåene.

Norske proffer

Norske proffer

Allerede nå har de norske proffene markert seg ute i verden. Både Alexander Kristoff, Kristoffer Halvorsen og Edvald Boasson Hagen har vunnet etapper i minst et av de rittene de har stilt opp i så langt før sesongen kommer skikkelig i gang. For det er vel når vår klassikerne kommer som sesongen virkelig drar i gang – i hvert fall i Europa. Kristoff vant en etappe i et ritt han har syklet mange ganger nemlig Tour of Oman. Han har vel ni etappe seiere bare i det rittet i karrieren nå. Kristoffer Halvorsen vant sitt første ritt som proff da han vant siste etappen i Australia i et ritt som heter Herald Sun Tour. Og han har også flere andre meget gode plasseringer. (Se blant annet litt lenger ned i saken her).  Edvald Boasson hagen vant en tempoetappe i åpningen av Volta a la Comunitat Valenciana. Dette var også hans første ritt denne sesongen. Fortsetter dette så kan det bli en MEGET god sesong for norsk sykkelsport! Og det er flere av de andre proffene som også har meget gode resultater så langt i år uten at det har blitt helt på toppen av listene. Seneste jeg fikk med meg var Kristoffer Halvorsen som kom på fjerde og en sjuendeplass i to forskjellige etapper av UAE Tour nå sist i februar. Han ble slått kun av tre av de aller ypperste spurterne i verden – nemlig Fernando Gaviria, Elia Viviani og Caleb Ewan i den rekkefølgen. Gaviria er jo den nye kollegaen til Kristoff og det var nettopp Alexander som dro ham opp før selve spurten og de lyktes altså 100 % med opplegget sitt – den første seieren for den spurtsterke duoen som spås å få mange flere i løpet av sesongen.

Mye som skjer

Det er mye som skjer på mange fronter innen sykkelsporten nå i oppkjøringen for en ny sesong og like etter at den har startet. Det er mange positive nyheter som man kan skrive om i slike sammenhenger. Men skal jeg ramse opp alt her om alt og alle hadde det blitt en bok ut av det hele. Jeg får plukke litt og litt utover i sesongen etter hvert som det skjer ting. Men en ting er helt sikkert og det er at jeg garantert ikke har skrevet mine siste ord om norsk sykkelsport. Tror vi har både denne og kommende sesonger hvor Norge blir en enda større sykkelnasjon! Følg med!