Sykkel Norge jubler

Sykling og sykkelsport er jo høyaktuelt i disse dager. Ikke bare pågår Tour de France nede på kontinentet, men vi venter jo også på alt syklistenes VM øvelse skal kjøres i Norge litt senere i år. Men det er mer enn bare VM. Det er jo den populære Arctic Race som også kommer etter TDF og litt utover høsten. Men så kom det jammen en kjempenyhet nå i uken. Gutta (og evnt. Jentene) på høyt plan i syklingens verden i Norge jobber hardt for at Tour De France skal komme til Norge i nær fremtid. Nær fremtid i denne sammenhengen er kanskje i løpet av de nesten 3-5 årene.

Arctic Race

For de som følger sykkelsporten så er Arctic Race velkjent. Dette løpet har allerede rukket å bli arrangert noen år og har blitt meget populært. Både blant deltakere og blant publikum. Løpet går i Nord Norge i August og skal i år allerede arrangeres for femte gang. Løpet har fått stor internasjonal interesse, kanskje fordi ASO fattet interesse for løpet og kom med som arrangør. Men kanskje fordi de har fått se hvilken utrolig natur det finnes i Norge og da kanskje i de områdene der nord hvor dette løpet arrangeres. ASO er jo den store arrangøren av sykkel løp i Europa med både Tour de France og Vuelta a Espana som sine hoved arrangement.

Og norske syklister har gjort det meget godt i dette løpet. Thor Hushovd vant jo sammenlagt første året, mens Alexander Kristoff har vunnet fire etapper. Kristoff har også en andreplass sammenlagt og Lars Petter Nordhaug en bronseplass samme året som Kristoff fikk sølvplassen. 2017 utgaven skal kjøres medio August.

VM

Måneden etter Arctic Race så skal Verdens beste syklister til Norge igjen. Da skal de sykle Verdensmesterskapet i landeveis sykling i Bergens området. Det er også en meget stor begivenhet for norsk sykkelsport. Dette har vært kjent i cirka tre år som de garantert har forberedt seg meget grundig til å ta imot alle verdens beste syklister. Bergen var en av fire kandidater til å få arrangere VM i år 2017, og de vant altså tildelingen. De vant over byene Innsbruck, Bogota og Melbourne. Dette er selvfølgelig en kostbar sak for byen, men la oss håpe at de profitterer så mye på dette at andre byer i Norge også søker om liknende arrangement for senere år.

Tour de France

Så kom det enda en kjempenyhet for sykkel Norge i uken som er ferdig. Det jobbes hardt i kulissene for at verdens største sykkel løp skal legge noen etapper til Norge. Ja jeg snakker om Tour de France. De legger jo ofte åpningen av sitt løp til andre land. Og nå jobbes det altså for at de skal komme til Norge. ASO som står bak Tour de France kjenner jo allerede godt til Norge og hva det kan by på gjennom sin deltakelse i Arctic Race, så det sies at muligheten for at dette kan bli en realitet er stor. Tidligere toppsyklist sa i et intervju denne uken at han vil gjøre alt han kan ved å bidra for at dette skal skje. Han var denne uken tilbake i TDF sirkuset for å promotere for Arctic Race hvor han er en av hovedambassadørene.