Sportens verden i august

Det er massevis som skjer i sporten verden nå i august og selvfølgelig videre utover høsten og vinteren. Jeg skal gi et lite overblikk over ting som skjer i så mange forskjellige idretter jeg bare får plass til i det jeg mener er en passe lang blogg artikkel. Følg med for her kommer det mye forskjellig.

Fotball

Det er oppstart i flere av de store ligaene nå i helgen. Italia, Spania og Tyskland skal alle ha sin første runde i årets serie denne helgen, mens England og Frankrike allerede er i gang. Norge er i ferd med å gå inn i sin avsluttende del av årets sesong.

Rugby

Rugby Union for damer spiller Verdens Cup i Irland nesten hele måneden nå i august. Helt sist i måneden spilles Challenge Cup finalen i Rugby League på Wembley i England.

Golf

Solheim Cup i Des Moines i USA. Vår egen verdens stjerne på kvinnesiden har nylig meldt avbud til denne turneringen på grunn av ryggproblemer. Tutta har spilt alle Solheim Cup turneringene siden 2002.

Triatlon

Det er verdens finale for triatlon kjemperne I Rotterdam i Nederland nå i August, og en ny runde senere i måneden i Stockholm i Sverige

Cricket

En stor kamp mellom England og Vest India. Jeg kan dessverre lite om denne sporten, men har skjønt at det er en spesiell kamp på grunn av at det skal spilles både dag og natt.

Sykkel

Sykkelritt er det hver eneste uke på denne årstiden. Men nå i august er det starten for den tredje av sesongens store tre ukers ritt – Vuelta a Espana. Ryktene sier at det kan bli helt opp til fire norske ryttere med i årets utgave av Vueltaen. Kan bli spennende å følge med. Og disse gutta har ikke mer enn kommet seg av sykkelsetet i Spania i begynnelsen av september før de skal til Norge for å sykle VM.

Landhockey

Europamesterskapet I Landhockey skal spilles i Amsterdam i Holland denne måneden. Det er både damer og herrer som skal spille om hver sin tittel. Norge har dessverre ikke noe lag med i denne sporten

Friidrett

Det er et Diamond League stevne i Birmingham i England denne måneden. Kanskje flere gode resultater og medaljer til Norge etter et bra VM nylig.

Boksing

Det er storkamp på gang I boksing I slutten av August. Floyd Mayweather mot Conor McGregor i lett middelvekt klassen skal brake sammen i Las Vegas for å kjempe om tittelen.

Badminton

Årets verdensmesterskap spilles nå i august i Glasgow.

Formel 1

Belgian Grand Prix på Spa-Francorchamps banen skal kjøres nå I slutten av August. I år er det 25 år siden Michael Schumacher tok sin første seier i Formel 1 – nettopp på Spa banen i Belgia. Hans sønn Mick Schumacher skal denne gang hylle sin far ved å kjøre en runde med vinner bilen fra 1992.

Ridning

Dressur ridning, sprangridning star på programmet I Gøteborg I Sverige mot slutten av August.

Motorsykkel

Britisk Moto GP skal kjøres på Silverstone banen.

Judo

Verdensmesterskap i Judo arrangeres i månedsskiftet til september. Dette er bare et lite utdrag av all sporten som skjer nå den siste delen av denne måneden. Store mengder å følge med på dersom du er litt allsidig interessert i sport med andre ord!