Norsk sykkelsport

Som tidligere nevnt er jeg ikke ferdig med å skrive om norsk sykkelsport, og her kommer neste runde om den saken. Det skjer nyheter på løpende bånd innen denne sporten. Og nå i det siste har det vært flere nye positive saker. Sesongen er godt i gang, selv om det enda er noe tid igjen til den første av de tre store Grand Tours. Men Monument sesongen er godt i gang og mange andre høyt rangerte ritt er rett rundt hjørnet. Og det skjer andre ting også som ikke er direkte om enkeltritt.

Kjip hendels

Kjip hendelse

Denne kjipe hendelsen er kjip eller flau kun for en norsk sykkelrytter. Han klarte nemlig å feire seieren i en etappe av Giro Di Sicilia når han endte på andreplass. Han hadde nemlig ikke fått med seg at det fortsatt var en rytter foran feltet han spurt seiret som hadde syklet over målstreken nesten et minutt foran dem. Rytteren det skjedde med og er flaut for en Odd Christian Eiking som sykler for Wanty Gobert laget. Men det er vel fort gjort å ikke få med seg alle detaljer når man sitter slik i «kampens hete» og kjemper for å være med. Det skjer jo som oftest veldig raskt i avslutningen av slike sykkelritt. Og at man da «misser» at det er rytter som ikke blir tatt igjen er vel ganske fort gjort om det skjer. Personlig synes jeg det bare beviser at den som blir utsatt for slikt er meget konsentrert om sine egne arbeidsoppgaver og ikke om alle detaljer som skjer rundt seg. Men selvfølgelig er det kjedelig når det skjer.

Positive nyheter

Om jeg skal se vekk fra konkrete ryttere og ritt et øyeblikk, så er jeg kjempefornøyd med den nyheten som ble bekreftet for noen dager siden – i månedsskiftet mars og april. Da kom nyheten om at det norske sykkel laget Uno-X søker om opprykk til sykkel sportens nest øverste nivå. De er i dag et lag som sykler på kontinental nivå, men ønsker opprykk til Prokontinental nivå som er sykkelsportens divisjon to om man kan si det slik. Det er nivået under «World Tour» nivå som er divisjonen der de virkelig store lagene og syklistene sykler. Lag fra nivå to kan også få invitasjoner til ulike store sykkelritt som for eksempel Tour de France. Men dette ligger nok litt frem i tid for vårt norske lag. Man må enten ha en store stjerne på laget, eller ha overbevist gjennom resultater i andre ritt for å få slike invitasjoner.

Denne nyheten kommer vel ikke som noen stor «bombe», da det har vært kjent en stund at de har jobbet med nettopp dette. Men nå skal altså saker og ting være på plass og søknader skal leveres. Dette ble bekreftet gjennom blant andre Verdens Gang i starten av April måned.

Store resultater

Veldig kjapt helt på slutten av denne artikkelen vil jeg bare benytte anledningen til å gratulere Aleksander Kristoff med seieren i sykkelrittet Gent til Wevelgem. Det er et av de virkelig store rittene nå på vårparten, og en sier der redder så å si hele hans sesong uansett hvordan kampen om flere seiere ender resten av sesongen.

Lykke til videre Alex!