Norsk fotball

Jeg følger ikke veldig mye med på fotball, men når sesongen nærmer seg slutten er det alltid litt spennende å se hvordan det har gått med de forskjellige lagene. Noen innfrir jo, mens andre igjen skuffer i forhold både til sesongens forventninger, men også i forhold til hvordan det gikk i første delen av sesongen. Jeg skal kikke litt innom flere lag i flere divisjoner. Det skjer jo ting i alle divisjonene i Norge.

Eliteserien

En av de store overraskelsene for meg er hva i all verden har skjedd med Sarpsborg08? I fjor var de med helt i toppen og spilte ute i Europa og gjorde en meget god figur ut av seg. Men nå i år ligger de aller sist på tabellen når det er ti kamper igjen. De har kun vunnet to kamper i år, mens de har spilt hele 10 kamper uavgjort. I fjor vant de i hvert fall 11 kamper og spilte åtte uavgjort. 2017 sesongen som de tok bronsemedaljen i serien vant de 13 kamper og spilte 12 uavgjorte. Meget overraskende at de ikke har klart å få til mer i år.

I motsatt ende av tabellen er det også overraskelser. Både Bodø Glimt og Odd er med og kjemper om en meget god plassering denne sesongen. De ligger i skrivende stund på henholdsvis annen og tredje plass. Kun Molde som er foran dem i skrivende stund. Bodø Glimt lå jo også en liten periode på toppen av tabellen, men har dessverre – for dem – sunket noe tilbake.

Det skal bli meget spennende å følge resten av sesongen. For like etter de tre nevnte lagene så følger det flere lag som fortsatt har teoretiske muligheter til å hevde seg. Det er lagene Rosenborg, Brann og Kristiansund. Kanskje litt langt til å nå helt til toppen, men medalje plassering er innen rekkevidde om alt går deres vei.

Post Nord Ligaen

Det er mange avdelinger og divisjoner jeg kunne skrevet mye om på dette tidspunktet. Men jeg velger å gå ned til divisjonen og avdelingen hvor laget fra min hjemby spiller. Jeg er fra Østfold og hovedstaden i det fylket – ja du skjønte med det samme at jeg var fra Fredrikstad ja. Kanskje ikke alle som er enige i de linjene jeg innledet dette avsnittet med, men det får bare stå sin prøve.

Post Nord Ligaen

Og i fotball så er det da selvfølgelig FFK jeg vil snakke litt om. De spiller i år i Post Nord Ligaen Avdeling 1, og har vel gjort det ganske ok i store deler av sesongen. Men nå på de siste kampene har det begynte å skli litt tilbake til «gamle takter» igjen.  Hva som skjer har jeg ikke svaret på, men FFK er nå nede på tredjeplass – en plass som ikke gir muligheter til noen ting. De MÅ opp minst en plassering for å få være med å kjempe om opprykk til divisjonen over! Foran seg har de øverst Stjørdals/Blink og rett foran seg har de rivalene fra Halden – Kvik Halden. Nøytralt er det gledelig å se at Kvik gjør det bra, men sett med patriotiske øyne ønsker jeg FFK på plass. Seks runder gjenstår så lykke til FFK!