Norge i sykkel VM

Da har september måned endelig kommet og det er kun dager igjen til syklistenes verdensmesterskap skal sykles i Norge igjen. Bergen by har fått æren av å arrangere dette mesterskapet som vel alle burde kjenne til nå. Norge stiller i år med fullt lag på ni mann og må betegnes som et av flere landslag som har favoritt til å vinne VM sin hovedøvelse – landeveisrittet for menn elite. VM består av mange flere sykkelritt – både for herrer og damer elite og junior og U23 menn.

Fullt lag for Norge

Norge skal sykle med ni syklister i år under landeveisrittet for menn elite – det vil si det maksimale antall syklister som er mulig å ha med i denne konkurransen for et lag.

De to frontfigurene i norsk sykkelsport nå om dagene er jo Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Begge de to er i storform om dagen og det hviler et stort forventningspress på de to. Edvald har tidligere sølv fra VM i 2012, mens Alexander Kristoff har ingen resultater fra VM. Men han er regjerende Europamester og har tidligere bronse fra OL i London i 2012. Begge ryttere har en lang CV i tillegg til de nevnte resultatene.

De andre rytterne som skal være med å sykle i Norges farger under VM i Bergen er Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Amund Grøndahl Jansen, Daniel Hoelgaard, Truls Korsæth, Odd Christian Eiking og August Jensen. Eller det vil si det er bare seks av disse som skal sykle. Etter uttaket var klart kom det beskjed om at Sven Erik Bystrøm ikke blir klar fra sin skulderskade i tide. Han veltet på en tidlig etappe i Vuelta d’Espana i år og ødela seg i skulderen. Så her kommer det inne en reserve, men vedkommende er ikke helt klar enda. Mye tyder på at det kan blir bror Hoelgaard – altså Markus Hoelgaard. Men landslags sjefen har enda god tid på seg til å finne erstatteren til Sven Erik. Helt inn til 72 timer før start kan man justere det endelige laguttaket.

Det er jo store forventninger til årets VM siden det går i Norge, og vi i tillegg stiller med fullt lag. OG begge våre kapteiner har vist meget god form den siste tiden nå foran VM. La oss håpe at neste sesongs regnbuetrøye sitter på en norsk rytter!

Tempo

Hvilken av øvelsene som er hardest vet jeg ikke, men tempo må være ganske hardt da man skal sykle alene hele tiden og så raskt som mulig hele tiden. I f.eks. hovedrittet kan man ligge i feltet og hvile mye av tiden om man ønsker og ikke har for mye overskudd av krefter.

Norge har to mann som skal sykle tempo rittet i årets VM. Det er Edvald Boasson Hagen og Andreas Vangstad som skal bære Norges farger. Edvald har ni norske mesterskap i tempo sykling, mens Andreas har sølv og bronse de siste årene. I tillegg skal han ha spesial trent på tempo ganske heftig i år skrives det i media nå etter uttaket er klart.