Norge i sykkel VM – del 2

Da har september måned endelig kommet og det er kun dager igjen til syklistenes verdensmesterskap skal sykles i Norge igjen. Bergen by har fått æren av å arrangere dette mesterskapet som vel alle burde kjenne til nå. Norge stiller i år med fullt lag på ni mann og må betegnes som et av flere landslag som har favoritt til å vinne VM sin hovedøvelse – landeveisrittet for menn elite. VM består av mange flere sykkelritt – både for herrer og damer elite og junior og U23 menn.

I første delen skrev jeg litt om elite landslaget og deres to øvelser – landeveis ritt og tempo ritt. Her kommer mer om U23, juniorer og damene som alle skal representere Norge med flagget på drakta.

Junior

Norge stiller også med syklister i junior klassen og her er Norge regnet som store favoritter i flere av øvelsene. Junior gutta er regnet for å være et av verdens beste landslag i øyeblikket. Laget består av Idar Andersen, Olav Hjemsæter, Jonas Iversby Hvideberg, Andreas Leknessund, Søren Wærenskjold og Ludvig Fischer Aasheim. Andreas, Søren og Olav skal også sykle tempo rittet i junior klassen. Her er det nesten bestilt medaljer allerede – la oss håpe de innfrir for fullt.

Damer

I dameklassen har Norge også deltakere som kan gjøre det meget godt. Til elite klassens landeveis løp er så langt fire ryttere tatt ut. De fire er; Susanne Andersen, Emilie Moberg, Katrine Aalerud og Vita Heine. Men det skal enda to damer inn på dette laget og de vil bli tatt ut i dagene etter Lotto løpet i Belgia som avsluttes helgen mot 10 september.

Det er også to kvinner som skal sykle tempo – Vita Heine og Thea Thorsen.

Damene skal ha uttalt selv at dersom de oppnår en topp ti plassering i felles starten så er de meget fornøyde med VM. Alt bedre så er de selvfølgelig enda mer fornøyde.

U23

Også i U23 klassen har Norge mange gode resultater. Vi har verdensmestere og Europamestere og mange gode resultater. Og vi håper å få se en eller flere av disse gutta gjøre det skarpt igjen i år også.  Her skal vi stille med seks mann til start i felles starten – og de seks er; Ole Forfang, Anders Skaarseth, Kristoffer Halvorsen, Rasmus Fossum Tiller, Syver Wærsted og Tobias Foss.

Vi har også verdensmester i tempo for U23 fra 1998 i Thor Hushovd. I Bergen skal Tobias Foss og Iver Johan Knotten sykle tempo for U23 i Norges farger.

Lagtempo

Lagtempo er den eneste øvelsen under VM som ikke kjøres nasjonsvis, men for det laget du representerer til daglig. F.eks Alexander Kristoff skal sykle for Katusha Alpecin dersom de ønsker at Kristoff skal sykle lagtempoen i VM. Dette er for øvrig herrenes første øvelse på VM åpningsdag. Kvinnene kjører også lagtempo denne dagen – søndag 17 september.

Det var litt fakta om hvem som skal kjempe for Norges ære under sykkel VM på hjemmebane nå i 2017. La oss nå håpe på at de lykkes. Det hadde vært fantastisk med en eller flere norske verdensmestere. Du kommer vel til å følge med?  Gjett om jeg skal følge med?