Hva skjedde?

Hva skjedde? Hvorfor kom ikke alle de medaljene vi var så sikre på at skulle komme til Norge under sykkel Verdensmesterskapet i Bergen. Når dette skrives er det bare timer igjen til det siste og største rittet av alle under hele mesterskapet. Herrer elite landeveisløpet. Men det er jo her som det er viktigst å vinne – det er her den store verdensmesteren skal kåres. Men det er ikke bare bare å vinne her heller. Det er en hard og tøff løype som skal forseres først før man er verdensmester. Hele løypen er på 267,5 kilometer. Og både terreng og forhold rundt hele denne distansen varierer.

Litt detaljer om løypen

VM løypen 2017 er en fantastisk løype. Den er hard, den er krevende og den krever virkelig sin sykkelrytter for å fullføre og vinne i denne løypen.

Som nevnt så er løypen totalt på 276,5 kilometer. Det er en rundløype som skal kjøres hele 11 runder. Denne løypen er på 19,1 kilometer. I tillegg er det to forskjellige distanser utenfor denne rundeløypen som er på henholdsvis 39,5 kilometer og 17,9 kilometer.

Det er totalt 196 ryttere fra 44 forskjellige nasjoner som er påmeldt til start i årets VM ritt. Norge stiller med fullt lag på ni ryttere, sammen med flere andre av de store nasjonene som Belgia, Italia, Nederland, Frankrike, Tyskland, Spania med flere. Fra de nordiske landene er det kun Norge som skal kjøre med fullt lag. Finnene er svakest representert med kun en eneste rytter. Svenskene er to mann som er kvalifisert, mens danskene stille med et seks manns lag.

Selv om det er mange som kan vinne årets utgave av VM i sykling, så må Norge finne seg i å være en viss favoritt i år. Våre to ypperste ryttere har mange gode resultater å vise til og vi håper jo at en av de kan føre til enda en tittel på sin CV etter årets VM løp.

Manglende resultater

Det var ventet at vi skulle kunne få flere gode resultater blant våre yngre sykkelryttere også i år. Men så skjedde dessverre ikke. Flere uheldige omstendigheter inntraff og vi står igjen med null medaljer før VM hovedrittet. La oss håper og tro at nullen er borte i morgen ettermiddag/kveld.

Junior, U23 og damer

I både juniorklassen og i U23 klassen hadde de aller fleste regnet med at det skulle komme en eller flere medaljer. Men dessverre så kom det ingen. U23 hadde regjerende verdensmester på landevei og han var stor favoritt også foran årets ritt, men sviktet mot slutten av løpet. Og på tempo ble beste norske på 17 plass. Tiendeplass ble bestenotering i landeveis rittet for denne klassen

Våre junior ryttere har blitt «stemplet» som verdens beste landslag i juniorklassen en stund, men heller ikke der ble det noen resultater. Beste plassering ble en åttendeplass på tempo rittet. Samme plassering ble det også i landeveis rittet.

Damene fikk ingen nevneverdige resultater i tempo klassen, men i landeveis rittet kom Susanne Andersen og sikret en syvende plass. Det er et meget oppløftende resultat av den ungen 19 år gamle jenta. Henne kan vi få se mye mer av i fremtiden.

 

Jeg håper jeg får masse å skrive om etter søndagens ritt!