Fotball VM

Sommeren er ofte tiden for de veldig store idretts arrangementene. Jeg snakker mye sykkel og de store rittene der. Men i år er det også året for mye fotball. Fotball VM i Russland er i full gang nå i juni og juli og gir utrolig mange timer med god fotball for de som liker å se slikt på TV. Det er jo spennende å følge utviklingen selv om det ikke er noe norsk landslag som har kvalifisert seg i år. Sverige er med, Danmark er med og Island er med. Så det er ikke mangelvare på skandinaviske lag, men altså ikke noe Norge.

Fotball VM

Gruppespillet

Det er alltid spennende å se hvordan de forskjellige landene klarer seg i det innledende gruppespillet i et VM. Selv om de har klart å kvalifisere seg, så er det ikke noen enkel oppgave å komme til sluttspillet og finalespillet. I kvalifiseringen inn mot VM i år ble det jo også flere overraskelser. To av de virkelig store landslagene her i Europa klarte ikke å kvalifisere seg. Hverken Nederland eller Italia er i Russland for å spille fotball i årets VM. De led altså samme skjebne som Norge og måtte bli hjemme. Regjerende mester er Tyskland og de er på plass. Men de tapte sin første kamp i årets gruppespill mot Mexico. De skal spille i kveld når jeg sitter og skriver denne artikkelen. Det blir jo spennende å se om de klarer å vinne over «søta bror» slik at de fortsatt har muligheten til å komme seg videre til sluttspillet. En av de alltid store favorittene har heller ikke hatt noen lett start i gruppespillet. Brasil spilte 1-1 i sin første kamp mot Sveits, og de scoret først på overtid i sin andre kamp mot Costa Rica. 1-0 på overtid og 2-0 på overtid av overtiden igjen. Det var lagt til hele 6 minutter mens det siste målet kom i det 97. minuttet eller der omkring. En eller flere av spillerne satt og gråt etter kampen. Jeg tipper det var av ren lettelse over å ha klart dette i aller siste liten!

Sluttspillet

Noen lag er allerede klare etter bare to kamper i gruppespillet og er klare for finalespillet. Danmark med sin norske trener Åge Hareide ligger godt an med en seier og en uavgjort i de to første kampene. De er vel nesten klare selv om det ikke er noen garanti for dette enda. Sverige vant sin første kamp og skal altså spille mot de regjerende mesterne i kveld. Vinner Sverige denne kampen så er de klare for sluttspillet. Selv med uavgjort ligger svenskene godt an til avansement. Tyskerne må altså minimum ta poeng for å ha fortsatt mulighet til videre avansement. Taper de er de ute av årets VM. Det er skandale for den store fotballnasjonen. Spennende er det i hvert fall å følge med i all denne fotballen i disse ukene. Jeg ser ikke alle kampene, men noen timer blir det alltid foran skjermen. Selv på jobben har de satt opp et ganske stort TV. Mine sjefer er ganske sports interesserte og følger alt som skjer!